Comandamentul Apărării Cibernetice (CApC) este structura specializată din subordinea Statului Major al Apărării, responsabilă de dezvoltarea, protejarea și asigurarea unei reziliențe ridicate la amenințările provenite din spațiul cibernetic, a infrastructurilor și serviciilor de tehnologia informației ce susțin capabilitățile militare ale structurii de forțe.

Exercițiul de apărare cibernetică Ciber Perseu 2020

 19-11-2020

MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE
STATUL MAJOR AL APĂRĂRII
Comandamentul Apărării Cibernetice
16.11.2020
 
 
Exercițiul de apărare cibernetică Ciber Perseu 2020
 
În perioada 16-20.11.2020, Comandamendul Apărării Cibernetice participă, cu o echipă formată din 15 specialiști din cadrul Agenției de Apărare Cibernetică, la exercițiul anual multinațional de apărare cibernetică, CIBER PERSEU 2020.
Exercițiul este planificat și organizat de Forțele Terestre din cadrul Ministerului Apărării Naționale din Republica Portugheză și la el participă on-line, alături de țara gazdă, echipe de specialiști militari din 6 state (Brazilia, Chile, Franța, România, Spania și Marea Britanie).
Scopul exercițiului este acela de a antrena și evalua capacitatea specialiștilor militari portughezi de a răspunde la amenințări și atacuri cibernetice, asigurând în același timp un mediu colaborativ internațional de pregătire și schimb de bune practici în domeniul apărării cibernetice.
Echipa Comandamentului Apărării Cibernetice se află la a doua participare la exercițiul CIBER PERSEU, după ediția din 2019, obiectivul din acest an fiind perfecționarea pregătirii personalului pentru a răspunde la incidente de securitate cibernetică într-un mediu virtual securizat, prin exersarea procedurilor și a soluțiilor de monitorizare si apărare cibernetică specifice, precum și a aplicațiilor de analiză de tip network și computer forensics.
Exercițiul CIBER PERSEU 2020 oferă ocazia perfecționării pregătirii colective într-un mediu multinațional, provocator și exigent, precum și a îmbunătățirii interoperabilității, rezilienței și a agilității structurilor de apărare cibernetică ale statelor participante, pentru a putea răspunde prompt și eficient la orice amenințare sau incident de natură cibernetică.
  
Compartimentul informare și relații publice
 
Top