Comandamentul Apărării Cibernetice (CApC) este structura specializată din subordinea Statului Major al Apărării, responsabilă de dezvoltarea, protejarea și asigurarea unei reziliențe ridicate la amenințările provenite din spațiul cibernetic, a infrastructurilor și serviciilor de tehnologia informației ce susțin capabilitățile militare ale structurii de forțe.

Comunicate de presa

Ziua Informaticienilor Militari

 28.08.2020
Ziua Informaticienilor Militari se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 septembrie iar Informatica Militară împlinește anul acesta 57 de ani de existență. În această zi, în 1963, prin ordin al Marelui Stat Major, a fost înființată, în cadrul Direcţiei Generale a Înzestrării, Grupa de Automatizări - structură pionier a Informaticii Militare românești, formată inițial din 18 specialiști militari și civili cărora le-au fost stabilite responsabilități legate atât de dotarea forțelor armate cu tehnică de calcul, cât și de producția și reparația acesteia. Autor: Valentin Spătaru
detalii...

Schimbarea comenzii la Comandamentul Apărării Cibernetice

 03.03.2020
Luni, 2 martie 2020, la sediul Ministerului Apărării Naționale, în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au avut loc ceremoniile de predare-primire a funcției de comandant al Comandamentului Apărării Cibernetice, precum și de înaintare în grad și trecere în rezervă a generalului-maior dr. ing. Costică Postolache
detalii...

Exercițiul NATO de apărare cibernetică Cyber Coalition 2019

 13.01.2020
Specialiști români coordonați de Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamentul Apărării Cibernetice a Ministerului Apărării Naționale participă la Cyber Coalition 2019, cel mai important exercițiu de apărare cibernetică organizat de NATO, ce se desfășoară în perioada 2-5 decembrie 2019, în orașul Tartu din Estonia.
detalii...

Exercițiul NOBLE GUARDIAN 2019

 13.01.2020
În perioada 29.10 – 08.11.2019, la sediul Academiei Tehnice Militare din București, se desfășoară exercițiul cibernetic bilateral Noble Guardian 2019 (NG19), organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice (CApC) .
detalii...

Top