Comandamentul Apărării Cibernetice (CApC) este structura specializată din subordinea Statului Major al Apărării, responsabilă de dezvoltarea, protejarea și asigurarea unei reziliențe ridicate la amenințările provenite din spațiul cibernetic, a infrastructurilor și serviciilor de tehnologia informației ce susțin capabilitățile militare ale structurii de forțe.

    Comandamentul Apărării Cibernetice a fost înființat la 1 decembrie 2018, zi de Mare Sărbătoare Națională, funcționează în subordinea șefului Statului Major al Apărării și reprezintă autoritatea competentă a Ministerului Apărării Naționale în domeniile securității cibernetice, apărării cibernetice și tehnologia informației. În același timp, Comandamentul Apărării Cibernetice constituie punctul de contact la nivel internațional al Ministerului Apărării Naționale, în primul rând cu structurile NATO specializate în domeniul acțiunilor cibernetice, asigurând totodată, la nivel național, reprezentarea în cadrul organismelor de cooperare interinstituțională.
 
Evenimente Arhiva

Vizită la Oficiul Tehnologiei Informației din Alabama

Comandantul Comandamentului Apărării Cibernetice, generalul de brigadă Costica Postolache, împreună cu alți trei ofiteri români, au vizitat Oficiul Tehnologiei Informației(OIT) din Alabama pentru a afla mai multe despre eforturile echipei de securitate de a proteja împotriva amenințărilor informatice.
Comunicate de presa Arhiva

Ziua Informaticienilor Militari

Ziua Informaticienilor Militari se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 septembrie iar Informatica Militară împlinește anul acesta 57 de ani de existență. În această zi, în 1963, prin ordin al Marelui Stat Major, a fost înființată, în cadrul Direcţiei Generale a Înzestrării, Grupa de Automatizări - structură pionier a Informaticii Militare românești, formată inițial din 18 specialiști militari și civili cărora le-au fost stabilite responsabilități legate atât de dotarea forțelor armate cu tehnică de calcul, cât și de producția și reparația acesteia. Autor: Valentin Spătaru

Schimbarea comenzii la Comandamentul Apărării Cibernetice

Luni, 2 martie 2020, la sediul Ministerului Apărării Naționale, în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au avut loc ceremoniile de predare-primire a funcției de comandant al Comandamentului Apărării Cibernetice, precum și de înaintare în grad și trecere în rezervă a generalului-maior dr. ing. Costică Postolache

Exercițiul NATO de apărare cibernetică Cyber Coalition 2019

Specialiști români coordonați de Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamentul Apărării Cibernetice a Ministerului Apărării Naționale participă la Cyber Coalition 2019, cel mai important exercițiu de apărare cibernetică organizat de NATO, ce se desfășoară în perioada 2-5 decembrie 2019, în orașul Tartu din Estonia.
 
Top